Het is natuurlijk hartstikke leuk om met een quad te gaan rijden. Maar heeft u al over een verzekering voor je quad nagedacht? Het is spectaculair en echt een uitdaging om met zo’n apparaat over de weg of over een parcours te scheuren. Veel mensen geeft het een kick en quads zijn dan ook een populair vervoersmiddel. Misschien denkt u er zelfs over om er niet een te huren, maar om er een zelf aan te schaffen. Dan heeft u het grote voordeel dat u deze wagen kunt gebruiken waar en wanneer u maar wil.

Maar er is dan zeker een aspect waar u van tevoren goed over na moet denken: een quad verzekeren. Want natuurlijk moet naast al het plezier ook veiligheid en zekerheid hoog in het vaandel staan. Al is het niet leuk om erover na te denken, er kan helaas altijd iets misgaan. En in zo’n geval kan een quad verzekeren een hoop ellende voorkomen. Dus wees goed voorbereid voor de aankoop van dit voertuig!

Tips bij quad verzekeren

Ten eerste is een quad verzekering voor je quad in zekere mate verplicht. Het is vergelijkbaar met het rijden in een auto, dus hier zijn vanzelfsprekend risico’s aan verbonden. En dan is het altijd goed om het zekere voor het onzekere te nemen en voorbereidingen te treffen in de vorm van een verzekering. Een quad goed verzekeren is dan ook tot op zekere hoogte verplicht. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar welke verzekeringen u wil afsluiten, een verzekering voor je quad kan namelijk op verschillende manieren met diverse doeleinden. Net zoals bij bijvoorbeeld een auto geldt er een hogere premie naarmate er meer gedekt wordt middels een verzekering. Het is dus zaak dat u er bij een quad verzekeren van tevoren goed over nadenkt wat voor u het handigst is.

Het is ook bij een quad verzekering mogelijk om een WA verzekering af te sluiten. Sterker nog, dit is de enige verzekering die verplicht is. Hierbij wordt net als bij een auto schade gedekt als u als bestuurder schade aanricht bij anderen. Het kan altijd gebeuren dat u met de quad rijdt en een ongeval veroorzaakt. Natuurlijk kunnen de voertuigen beschadigd raken, of andere objecten in de omgeving. En in het ergste geval kunnen er ook gewonden vallen, die mogelijk zelfs lichamelijk letsel overhouden aan het ongeval.

Het is dus zeer essentieel om u in te dekken voor het te laat is middels een verzekering voor je quad. Wacht niet te lang, want zodra u met de quad de weg opgaat, loopt u een risico. Zelfs als u denkt dat er niks zal gebeuren is het belangrijk om u in te dekken door middel van quadverzekering, want een ongeluk zit in een klein hoekje. En zonder verzekering kan een ongeval vergaande nare gevolgen hebben, die op een hele simpele manier kunnen worden voorkomen.

Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een casco/aanvullende verzekering. Als u een ongeval veroorzaakt kan natuurlijk ook uw eigen voertuig worden beschadigd. Dus het is zeker ook aan te raden om uzelf te beschermen tegen deze vorm van schade. Want als er iets misgaat en de quad moet worden gerepareerd, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Ook is het goed om na te denken over eventuele diefstal. Het is uiteraard belangrijk om de quad op een veilige plek te parkeren, met goede beveiliging. Maar helaas liggen er altijd inbrekers op de loer, dus het kan zeker geen kwaad om uzelf voor te bereiden door een quad verzekering met betrekking tot diefstal te nemen.

quadverzekeringen: all risk verzekering

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen en uzelf wapenen tegen alle vormen van schade? Dan kunt u het beste gaan voor een all risk verzekering. Dan bent u qua verzekering op zo veel mogelijk voorbereid en kunt u met een gerust hart de weg op gaan. In alle gevallen van quad verzekeren is het aan te raden om goed alle voorwaarden te lezen van tevoren. Zo bent u helemaal al op de hoogte, mocht er iets gebeuren. Want mocht er iets gebeuren, dan staat uw hoofd er waarschijnlijk helemaal niet naar om met verzekeringen bezig te zijn, om uit te zoeken wat uw rechten zijn. Een verzekering voor je quad hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Dit kan zelfs al vanaf 3 euro per maand, dus dat moet u niet tegenhouden.

Meer dan een quad verzekeren

Na het regelen van de verzekeringen zijn er nog meer dingen waar u even bij stil moet staan. Uw eigen veiligheid is erg belangrijk. Zorg er ten eerste voor dat de quad is goedgekeurd. Dit hoeft niet per se als u niet van plan bent om de open weg op te gaan, en alleen op eigen terrein gaat rijden. In dit geval is een helm ook niet verplicht. Maar dat betekent niet dat u ook geen helm moet dragen. Bij het rijden van een quad loopt u altijd risico dat er iets gebeurt, ook op eigen grond.

Al is het een onvoorziene kuil, of dat u door een kat plotseling moet remmen. Het kan altijd dat zoiets gebeurt en bij een val is een helm van essentieel belang. Mocht u op de openbare weg gaan rijden, dan is een helm vaak wel verplicht. Want dan is de quad goedgekeurd als motorvoertuig of bromfiets. Is de quad gekeurd als personen- of bedrijfsauto, dan is een helm niet vereist, maar moeten er goede veiligheidsgordels worden gedragen.

Voorkom ellende met een verzekering quad

Een verzekering is zeker het overwegen waard. Ten eerste is een verzekering quad verplicht. Want als uw voertuig een kenteken heeft, moet u deze verzekeren. En dat is ook in uw eigen belang. Een WA verzekering voor je auto of quad is verplicht, oftewel een aansprakelijkheidsverzekering. Als u met een quad rijdt kan er natuurlijk van alles gebeuren, het kan helaas voorkomen dat u een ongeval veroorzaakt en dan biedt deze verzekering quad uitkomst.

Daarbij kunt u altijd een aanvullende verzekering nemen. U kunt gaan voor een diefstalverzekering, want quads zijn nu eenmaal populair dus het kan voorkomen dat deze wordt gestolen. Ook kunt u ervoor zorgen dat kosten van schade aan uw eigen quad worden gedekt, mocht u een ongeluk veroorzaken.

Een reparatie kan veel geld kosten dus ook in dit geval is het aan te raden om een verzekering quad te nemen. Voordat het te laat is, er iets gebeurt en u er spijt van krijgt! Dat kan zonde zijn en veel geld schelen. Want een verzekering voor een quad hoeft ook niet duur te zijn. Quadverzekeringen zijn zowel duur en goedkoop aanwezig. Als je twijfelt of een verzekering nodig is, neem dan een goedkope verzekering. Dan heb je in ieder geval iets.

Een verzekering quad en veilig rijden

Als u een quad alleen op uw eigen terrein gebruikt, hoeft uw voertuig geen kenteken te hebben. En dit betekent weer dat u geen verzekering hoeft af te sluiten. Want er zijn quadrijders die een groot eigen terrein hebben en het voertuig alleen hier gebruiken.

Realiseert u zich dan wel dat in dit geval het niet is toegestaan om de openbare weg op te gaan. Mocht u twijfelen, dan is het altijd aan te raden om u voor te bereiden op de openbare weg en zowel een kenteken als verzekering te nemen. Want mocht de verleiding dan toch te groot worden om de weg op te gaan, dan kan dat in ieder geval op een veilige manier.

Verschillende soorten quadverzekering

Als u een quad of auto heeft gekocht kunt u vast niet wachten om te gaan rijden. Maar wacht daarmee tot alles is geregeld. Want een goede voorbereiding kan veel ellende voorkomen. Voordat u daadwerkelijk gaat rijden moet u namelijk een quadverzekering nemen. Tenminste, als u op de openbare weg gaat rijden, en dat is bij veel quadbezitters wel het geval. Dan bent u namelijk verplicht om een WA quadverzekering, ook wel bekend als een aansprakelijkheidsverzekering, af te sluiten. Dus daar hoeft u niet over na te denken. Maar er is meer…

Quad verzekeren: Verzeker de quad!

U bent niet verplicht om de volgende quadverzekering te nemen, maar dat betekent niet dat deze niet belangrijk zijn. Ten eerste kunt u zich voorbereiden op diefstal. Een quadverzekering kan een geschenk uit de hemel zijn, mocht u er op een ochtend achterkomen dat de quad uit de garage is verdwenen. Daarbij is het ook mogelijk om een quadverzekering te nemen die bij een ongeval uw eigen schade dekt. Kosten van een reparatie kunnen al snel hoog uitvallen, dus dit is zeker een aanrader. Als u heeft besloten heeft welke verzekeringen u wilt nemen, dan bent u helaas nog niet klaar.

Quadverzekering Aanbieders

Er zijn namelijk nogal wat aanbieders (quadverzekeringen), dus dan moet u nog een keuze maken met wie u in zee gaat. Qua prijs kunnen er nogal wat verschillen zijn. Dus het is aan te raden om eerst onderzoek te doen en dat kan via internet. Er zijn natuurlijk vergelijkingssites, maar dat kunt u ook zelf doen om er zeker van te zijn dat u de juiste kiest. Lees goed alle voorwaarden en maak een overzicht. Dan kunt u precies zien wat aangeboden wordt per partij voor welke prijs. Dan kunt u een weloverwogen keuze maken en rustig maar ook veilig rijden met uw quad.

Quadverzekering voor uw eigen bestwil

Als u een quad koopt, kunt u niet direct de weg op gaan. Heeft u zich al eens verdiept in een quadverzekering? Dan is het zeker aan te raden om dit te doen voor de aankoop van zo’n voertuig. Mocht u van plan zijn om de openbare weg op te gaan, dan is een quadverzekering verplicht. Lees u goed in over de ins en outs, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Heeft u weinig verstand van een quadverzekering? Dan kunt u ook advies inwinnen door een adviseur met vakkennis op dit gebied te raadplegen.

Quad verzekeren is verplicht

Als u op de weg gaat rijden met de quad is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Mocht u schade aanrichten doordat u tegen een ander aanrijdt, dan wordt deze schade gedekt. Wilt u de quad alleen achter gesloten deuren op eigen terrein gebruiken, dan hoeft u geen quadverzekering af te sluiten, omdat u dan het kenteken kunt schorsen. Denk er dan wel goed aan dat u in dit geval absoluut niet met het voertuig de openbare weg op mag, anders komt u flink in de problemen en dat is onnodig en zeer onverstandig.

Een WA Quadverzekering

Een WA quadverzekering is dus verplicht, maar er is meer mogelijk. U kunt zich wapenen tegen diefstal, want dit kan natuurlijk altijd gebeuren. En het zou zonde zijn als u op deze manier uw quad en dus ook een grote som geld kwijtraakt. Daar zit niemand op te wachten. Daarbij kunt u ook dekking krijgen voor als uw eigen quad beschadigd raakt. Dat kan als u deelneemt in het verkeer altijd gebeuren en in zo’n geval kunnen kosten erg hoog oplopen. Het zou zonde zijn om dit allemaal te laten gebeuren en dergelijke risico’s te lopen, terwijl dit op een simpele manier te voorkomen is. Bekijk daarom  alle quadverzekeringen en besluit welke het beste bij jou past.