Maaike heeft ons twee weken geleden gemaild. Zij is moeder van twee kleine kinderen die zij de hele dag verzorgt. Zij doet daarnaast nog het huishouden en is elke dag ook nog eens druk met koken. Een drukke huisvrouw en moeder.

Zij vroeg mij welke ingrediënten in een groene smoothie zorgen voor meer energie. Ze voelt zich namelijk vaak futloos.

Omdat ik denk dat veel mensen hetzelfde probleem hebben als Maaike, heb ik hieronder kort een opsomming gemaakt van zes natuurlijke energieboosters voor in groene smoothies

Groene smoothie ingrediënten voor meer energie

Bananen
Bananen zitten vol met natuurlijke energie! Bananen bevatten kalium, vezels en B-vitaminen. Ze zijn ideaal als een tussendoortje of als brandstof voor/na het sporten.

Bessen
Een kleine hoeveelheid bessen kan je lichaam al een goede hoeveelheid vitamine C geven. Dit is geweldig als een natuurlijke bron van energie en daarnaast zijn bessen rijk aan vezels.

Citrusvruchten
Deze vruchten zijn rijk aan vitamine C en zorgen voor een snelle uitbarsting van energie en uithoudingsvermogen. Zeker het proberen waard!

Bladgroenten
Bladgroentes zijn rijk aan vitamine A, C, K, magnesium, ijzer en natuurlijk vitamine B! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat er genoeg groentes in je groene smoothie aanwezig zijn. Hier krijg je veel energie van.

Noten
De meeste noten zitten vol met magnesium. Noten zorgen voor een snelle boost van energie, zoals je gewend bent van koffie. Eet de volgende keer dus een aantal noten in plaats van een kop koffie te drinken.

Zaden
Chia en zonnebloempitten reguleren je bloedsuikerspiegel waardoor je energie wordt verspreid tijdens de dag. Ze zijn een goede bron van vezels en eiwitten.

Bovenstaande energieboosters kunnen alle mensen helpen die het gevoel hebben dat ze te weinig energie hebben om de dag door te komen.

Heb jij nog andere favoriete natuurlijke energieboosters die niet in dit lijstje staan?