Categorie Archief Bruiloft

doorMerel

Bruiloft decoraties Thema Roze

Roze is een kleur die veel terugkomt bij bruiloften, iedere bruid is er gek op, en is goed met andere kleuren te combineren. Een mooie combinatie is met zacht groen en wit. Maar toch moet je oppassen met de vele tinten roze, deze kunnen ook erg gaan vloeken met elkaar. De kleur roze is erg populair en daarom zal je allerlei leuke decoraties tegenkomen. Denk hierbij aan rozenblaadjes, roze champagne of leuke roze lollies als bedankje met jullie naam erop. Je kan ook voor een bloemsoort gaan denk aan de roze tulpen, deze zijn het hele jaar door te verkrijgen. Ook de roze hortensia is weer een veelbelovende bloem als decoratie. Trouw je in het voorjaar zal je met de rose prunus appelbloesem helemaal de blitz maken. En natuurlijk horen bij dit thema ook de bruidsaccessoires, wat dacht je van roze trouwschoenen. Je kan het eindeloos combineren met bruidstasjes, sieraden, in het bruidsboeket, een stropdas voor de bruidegom. Kortom roze een veelbelovende kleur voor je bruiloft.

doorMerel

Bruiloft decoraties Thema Paars

Lila en paars is een zeer mooie kleur, en is goed met andere kleuren te combineren. Je kan varieeren van donkerpaars tot fel lila en zelfs met blauw erbij. Deze tinten gaan goed samen met ivoor en wit. Er zijn veel meer paarse en lila decoraties te krijgen. Denk hierbij aan hortensia, , ballonnen, tafelconfetti en nog veel meer laat je fantasie de vrije loop. Erg mooi is om met veel hortensia te werken, en verschillende paars tinten. Ook kaarsen zullen zeker in deze kleur te verkrijgen zijn, en zijn zeker de ultieme sfeermaker. Ook een vrij goedkope manier is om witte doeken te draperen, en daar paarse spots op te zetten. Je hebt ook in een handomdraai een schitterende creaties met linten en strikken. Je kan eindeloos decoreren, maar maak het niet te druk. Laat je gasten verbazen door zelf prachtige paarse trouwschoenen te dragen, en de bruidegom een mooie paarse stropdas.

doorMerel

Bruiloft decoraties Thema Oranje

Oranje is een schitterende kleur om te combineren, de kleur oranje is ook goed te verkrijgen en is goed met andere kleuren te combineren vooral met natuurlijk groen. Ook in de herfst zijn er volop oranje tinten , denk hierbij aan pompoenen en herfstbladeren. Maar er zijn nog veel meer oranje decoraties te krijgen. Denk hierbij aan rozenblaadjes, oranje champagne, strikken, of leuke oranje lollies als bedankje met jullie naam erop.
Begin vooral bij de tafeldecoratie met een wit kleed, met daarom een oranje bloemstuk en een mooie kandelaar, en je hebt al een schitterende tafel. Kortom oranje een veelbelovende kleur voor je bruiloft met tal van mogelijkheden.

doorMerel

Bruiloft decoraties Thema Groen

Groen een mooie warme kleur. Met de kleur groen kan je veel natuurlijke producten gebruiken. Denk hierbij aan groene hortensia, bladmateriaal, palmen, en planten. Maar er zijn nog veel meer groene decoraties te krijgen. Denk hierbij aan Antennestrikjes, ballonnen, tafelconfetti, kaarsen, sfeerverlichting en doeken laat je fantasie de vrije loop. Groen kan je mooi combineren met wit-grijs zwart en ivoor tinten. De trend voor dit jaar is zeker mintgroen, zowel voor je decoratie als je jurk.

doorMerel

Bruiloft decoraties Thema Rood

Rood de kleur van de liefde . Een mooie warme kleur voor de wintermaanden of wie trouwt rond de kerstdagen. Rood zal een makkelijke kleur zijn. Tal van decoraties zijn er te verkrijgen, natuurlijk de rode rozen, maar ook de rode tulp. Rode strikken en tule vind je vaak al op de markt. Rood is mooi te combineren met wit, maar ook zeker met zwart en licht grijs. Je kan ook zilveren elementen gebruiken. Ook rode appels en zelfs tomaten kan je gebruiken. Wil je je thema helemaal compleet maken kan de bruid en bruidegom kiezen voor rode elementen in de bruidskleding zoals trouwschoenen, bruidstasje, stropdas, en sieraden.

Het gebruik van kleur

Ik hou van heldere gedurfde kleuren voor bruiloften en ik vind dat meer van de bruiden best een beetje meer lef mogen hebben met hun kleur keuzes. Zie de mooie voorbeelden van levendige tinten rood, de traditionele Chinese bruiloft kleur keuze. Ik hou van deze kleur want met alle kleuren die ze gebruikten zou men denken dat het overweldigend zou zijn, maar in plaats daarvan is het prachtig …
Wees niet bang voor kleur!

doorMerel

Bruiloft decoraties Thema Blauw

Blauw kan varieeren van licht tot donkerblauw. Wil je een kleuren thema aan je bruiloft hangen denk dan aan de decoratie. Denk hierbij aan Antennestrikjes, ballonnen, tafelconfetti , sfeerverlichting, bloemen, balonnen, kaarsen etc….. Nodig je vriendinnen uit om bruidsmeisje te zijn, steek ze in mooie blauwe jurken en benoem zo ook nog eens tot ceremoniemeester. Kies voor een bruidstaart met blauwe bloemen of glazuur, serveer als welkomsdrankje een blauwe coctail, zet blauwe kaarsen of bloemen op tafel, kies voor blauwe ballonnen. Met hortensia’s kan je goedkoop je tafelversiering in blauw maken, of strooi blauwe hortensiablaadjes op de tafel. Gebruik blauwe servetten op tafel. Je kan voor relatief weinig geld een leuk thema aan je bruiloft geven , het partycentrum kan hier ook in meedelen, als ze toch bloemen op tafel zetten vraag dan of het blauw mag zijn, en misschien hebben zij nog wel meer leuke blauwe decoraties.

doorMerel

Weddingplanner

Waarom een weddingplanner?

Weddingplanners voor je bruiloft, vaak nemen deze de dingen uit handen waar je zelf niet uitkomt. Je kan ervoor kiezen je hele bruiloft te laten organiseren door een weddingplanner, of juist alleen maar bepaalde onderdelen. Heb je zelf weinig tijd of helemaal geen zin in al het gedoe van een bruiloft plannen dan kun je een proffesional inschaleken. In Amerika is er geen bruid zonder weddingplanner, er zijn dan ook diverse films over geweest. Maar zeg nou eerlijk, een bruiloft plannen en regelen is toch het allerleukste wat er is. Maar soms kan het niet anders, en heb je echt hulp nodig.

Weddingplanner zoeken

Er komt heel wat op je af bij het plannen van een bruiloft!. Je moet zoveel regelen, en vaak heb je nog een drukke baan erbij, dan kan het allemaal net even teveel worden. Denk aan het regelen van een fotograaf, trouwvervoer, een cateraar, trouwlocatie. Dan nog maar niet te spreken over de bruidsoutfit. Veel bruidsparen regelen het liefst zelf hun bruiloft, maar het neemt veel tijd in beslag. Een weddingplanner kan dan zeker uitkomst bieden. En wie denkt dat een weddingplanner duur is, echt niet deze kent zoveel leveranciers, en weet wie en waar het goedkoper is, zo is het vaak meer kostenbesparend, een goede weddingplanner verdient zich terug.

Het beste is om de weddingplanner in te schakelen aan het begin van je planning. Zo loop je zelf niet vast, en de planning word stap voor stap gedaan.

Welke weddingplanner

Het makkelijkste is om er een uit je eigen regio te nemen, zo kan je eens makkelijk even langs gaan, om ideetjes voor te leggen, of om fot’s te laten zien. Bespreek duidelijk wat je wil, en wat je budget is. Vraag of zij ervaring heeft met decoraties, welke leveranciers ze kent, en hoe vaak heeft ze een bruilot begeleid? Heeft ze ervaring? Bespeek duidelijk vooraf het kostenplaatje.
Hebben jullie de weddingplanner gevonden die bij jullie past, dan kan ze gaan beginnen met de planning. Ze gaat meestal een draaiboek maken, en houd jullie op de hoogte van de omstandigheden.

doorMerel

Trouwen in het Buitenland

Tips en informatie

Stel je voor: trouwen met je voeten in het zand op een zonovergoten bestemming. Jullie brengen de dag door op een luxe resort met familie en vrienden en vieren zo een onvergetelijke bruiloft. En de volgende dag? Dan worden jullie wakker en zijn jullie meteen op Honeymoon!
Trouwen in het buitenland is een droom voor vele bruidsparen. Een huwelijk op de Malediven, Bahamas, Seychellen , Antillen, Italie, er zijn er zoveel! Alleen wat vele bruidsparen vergeten is dat je met heel veel zaken rekening moet houden.
Hieronder een overzicht waar je rekening mee moet houden als je trouwt in het Buitenland.

De bruiloftsgasten

Maar hoe moet het met de gasten? De gasten moeten ook overgevlogen worden naar het land waar jullie willen gaan trouwen. Dit kan een erg moeilijk punt zijn. Ga je de tickets voor al je gasten betalen? Of laat je de gasten zelf hun ticket betalen? Je moet er rekening meehouden dat niet al je gasten zelf een ticket willen betalen voor de bruiloft.
Daarnaast kunnen er gasten tussen zitten die niet van vliegen houden. Als je een klein budget hebt, is het een handig idee om een klein groepje gasten te vragen. Zo kun je alleen voor hun (een deel van) de tickets betalen. Het is erg fijn als je de gasten van tevoren goed op de hoogte stelt over de bruiloft.
Hierbij valt te denken aan de temperatuur, het tijdsverschil, het hotel in het land enz.

TIP: laat de gasten hun cadeautjes niet mee nemen naar het land van de bruiloft.
Anders zit het bruidspaar met een koffer vol cadeaus en heb je kans op teveel bagage.

 

Contact opnemen

Het is in eerste instantie uitermate belangrijk om contact op te nemen met de ambassade van het land waar je wilt gaan trouwen, de buitenlandse instantie die het huwelijk zal gaan voltrekken of uw gemeente.
Dit is van belang omdat zij alles af weten van de regels om te trouwen in het buitenland.
Als je geen contact op zou nemen, is er een kans dat de bruiloft niet door kan gaan.

Paspoort

Check of je een paspoort รณf een identiteitskaart nodig hebt voor het land waar je gaat trouwen.
Let er tijdig op dat je paspoort en identiteitsbewijs nog geldig zijn voor vertrek.
Het duurt ongeveer een week voor het aanvragen en afhalen van een nieuwe identiteitskaart of paspoort.
Voor sommige landen geldt dat je paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.
Dit kun je nakijken bij de ambassade van het land van bestemming.
Daarnaast is het mogelijk om in uitzonderlijke gevallen een nooddocument aan te vragen op Schiphol.

Visum

Voor sommige landen moet je in bezit zijn van een visum. Je kunt je visa verkrijgen bij de ambassade of het consulaat van het betreffende land. Check altijd op tijd of je een visum nodig hebt. Dit omdat het soms enkele weken kan duren voordat je hem binnen hebt. De prijs van een visum is afhankelijk van het land.

Verzekeringen

De meeste mensen zijn verzekerd als zij op reis gaan. Hierbij valt te denken aan een doorlopende of kortlopende reis- of annuleringsverzekering. Deze verzerkeringen kunnen ook erg belangrijk zijn bij het trouwen in het buitenland.
Wat als er iets ergs gebeurt in het huis, de familie enz. Een annuleringsverzekering is dan waardevol.
Ook kan het fijn zijn om een bruiloftsverzekering af te sluiten. Hierbij neem je het zekere voor het onzekere.
Je krijgt je geld terug voor zaken als uitstel, aflasting, onderbreking.

Vaccinaties

Een ander aandachtspunt is: de vaccinaties. In veel landen buiten de EU moet je ingeent zijn tegen bepaalde tropische ziektes. Hierbij valt te denken aan difterie, tetanus, polio, hepatitis A, buiktyfus en gele koorts.
Het handigste is om ongeveer 6 weken voor vertrek informatie hierover in te winnen bij de gemeentelijke gezondsheidsdienst (GGD), de plaatselijke apotheek of bij de ambassades en consulaten van het land waar je wilt gaan trouwen. Neem het gele boekje, waar de arts noteert waartegen en hoelang je ingeent bent, altijd mee op reis!

De wet

Je moet rekening houden met zowel de wetten van het land waar het huwelijk plaatsvindt, als met de wetgeving van het woonland dat het huwelijk in het buitenland moet erkennen.
Het wetboek van internationaal privaatrecht bepaalt dat de plaats waar de huwelijksceremonie plaatsvindt, de geldigheid van het huwelijk bepaalt. Bijvoorbeeld: een huwelijk in Spanje wordt volgens het Spaanse recht gesloten, een huwelijk in Amerika volgens het Amerikaanse recht etc.

Weddingplanner inhuren

Het kan zo zijn dat je helemaal weg bent van een bepaald land, maar dat je eigenlijk niet zoveel afweet van de regels omtrent het trouwen daar.
Een handig idee is om een (plaatstelijke) weddingplanner in te huren, of van hieruit een weddingplanner inhuren die vertrouwd is met het land van bestemming.
Zij weten veel af van trouwen in het desbetreffende land.
De weddingplanners kunnen je voorzien van de benodigde informatie.

Getuigen

Ga van tevoren af wie je als getuigen wilt vragen. Informeer daarnaast naar de eisen van het land met betrekking tot de getuigen. Bij ieder land verschilt het aantal getuigen dat je op je bruiloft moet hebben. In Curacao heb je er bijvoorbeeld 6 vnodig. Als jullie zonder gasten de bruiloft willen vieren, zorg dan ter plaatse voor getuigen.

Het Klimaat

Hou rekening met het klimaat van het land waar je wilt gaan trouwen. Als je naar een tropisch land gaat, is er in bepaalde periodes kans op regenbuien.
Ook hebben sommige landen last van te warme periodes of orkanen. Houd dus rekening met het seizoen/periode wanneer je wilt gaan trouwen in het land.

Politieke situatie

Check altijd even wat de politieke situatie is op dat moment in het land van bestemming.
Hierbij valt te denken aan oorlogen, aanslagen, ziektes etc. Voor (negatieve) reisadviezen kun je terechte op de website van Buitenlandse Zaken.

Cultuur

Ieder land heeft zo zijn eigen cultuur, ook het land waar jij wilt gaan trouwen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. De ene cultuur is strenger dan de andere. Daarnaast kan het ook zo zijn dat zij bepaalde gerechten helemaaal niet serveren die jij graag op je bruiloft had willen hebben.
Een ander voorbeeld is dat ieder land zijn eigen feestdagen heeft.
Het zal vervelend zijn als je precies wilt gaan trouwen op de dag dat er een feestdag is.

 

Populaire trouwbestemmingen

Er is een onderzoek gehouden naar de drie populairste bestemmingen om te trouwen in het buitenland.
Dit waren de volgende drie landen: de Verenigde Staten, de Nederlandse Antillen en Italiรซ.
De meeste huwelijken in het buitenland worden echter gesloten in Turkije en Marokko.
Dat komt omdat een van die partners daar dan nog woont.

Overige populaire landen zijn:

Bali
Malediven
Maleisie
Griekenland
Curacao
Seyschellen
Hawai
Mauritius

doorMerel

tips en informatie Trouwen

Wat je moet weten als je gaat trouwen

Van vroeger uit vraagt de man de vrouw, maar de tijden veranderen, en vrouwen nemen ook vaak het initiatief. Het maakt eigenlijk niet uit wie nou wie vraagt.

Wie betaalt wat?

Een volgende vraag is natuurlijk de kosten van de bruiloft. Volgens de etiquette neemt de bruidegom de volgende kosten voor zijn rekening: ondertrouw, huwelijks voltrekking, de uitnodigingen, bruidboeket en de corsages. Maar omdat h veel bruidsparen al samenwonen voor hun huwelijk wordt vaak ook de bruiloft samen geregeld en dus ook betaald. Vaak betalen ook de (wederzijdse) ouders mee aan de bruiloft, of nemen een bepaald gedeelte voor hun rekening.
Het “weggeven” van de bruid komt ook nog steeds voor. De vader van de bruid brengt de bruid dan naar de bruidegom die bij het altaar of in het gemeentehuis staat te wachten. Ook komen de bruidsparen steeds vaker samen binnen.

Wie doet wat?

De bruid zit in de auto rechts van de bruidegom. Bij het binnengaan van het gemeentehuis of kerk loopt de bruid ook rechts. Zij zit ook rechts tijdens de huwelijksvoltrekking. Bij het verlaten van het gemeentehuis en/of kerk loopt de bruid links van de bruidegom.

Bruidsbloemen

De traditie voorziet nogal veel wit en groene samenstellingen. Ook wordt er verwacht dat de bruidegom het bruidsboeket bekostigt. Voor de plechtigheid wordt het boeketje in de rechterhand gehouden, erna in de linker. Je boeketje hou je normaal de hele dag aan je zijde. Voor gasten die voor de hele dag zijn uitgenodigd, zoals de directe familie, de getuigen en goede vrienden, zijn er meestal corsages.
Vrouwen dragen de corsages links, met het steeltje schuin omhoog. Mannen dragen de corsage op de linker revers met het steeltje naar beneden.

Huwelijksaangifte

De huwelijksaangifte vindt meestal plaats in de woonplaats van een van de aanstaande echtgenoten. Indien jullie willen trouwen in een andere gemeente, dan moeten jullie dit bij de aangifte mededelen.Verzamel de benodigde stukken voor huwelijksaangifte, een afschrift van de geboorteakte, een uittreksel persoonsgegevens.

De aangifte is een jaar geldig; het huwelijk mag niet plaatsvinden voor de veertiende dag na de datum van aangifte.Maximaal een jaar van te voren de datum voor het huwelijk reserveren bij de burgerlijke stand.

Huwelijksvoltrekking

Bij de huwelijksvoltrekking moeten minimaal 2 en mogen maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn
(18 jaar en ouder).Van de getuigen zijn de persoongegevens nodig.Ter verificatie van de gegevens dient van iedere getuige een kopie van het paspoort of een Europese ID-kaart te worden ingeleverd.

Zowel de vrouw als de man mogen na het huwelijk de achternaam van de partner gebruiken.Voor het gebruik van de achternaam van de partner zijn drie mogelijkheden.Eigen naam gevolgd door de naam van de partner· Naam van de partner· Naam partner gevolgd door de eigen naamHet gaat hier om het gebruik van de achternaam in het dagelijks verkeer. De officiële naam die iemand heeft verandert hierdoor niet.Als je de naam van je partner gaat gebruiken dient er een Verklaring Naamgebruik te worden getekend. Dit wordt aan jullie voorgelegd tijdens de huwelijksaangifte.

doorMerel

Huwelijksvoltrekking in Nederland

Wet van de 7 september 1989, houdende regeling van het conflictenrecht inzake het huwelijk, in verband met de bekrachtiging van het Verdrag van ‘s-Gravenhage van 14 maart 1978 inzake de voltrekking en de erkenning van de geldigheid van huwelijken (Trb. 1987, 137)

Deze wet is van toepassing op; de huwelijksvoltrekking in Nederland indien, in verband met de nationaliteit of de woonplaats van de aanstaande echtgenoten, met betrekking tot de vraag welk recht de vereisten tot het aangaan van het huwelijk beheerst een keuze moet worden gedaan, alsmede op de erkenning in Nederland van in het buitenland voltrokken huwelijken. Deze wet is niet van toepassing op de bevoegdheid van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het huwelijk wordt voltrokken:
Indien ieder der aanstaande echtgenoten voldoet aan de vereisten tot het aangaan van een huwelijk van het Nederlandse recht en een van hen de Nederlandse nationaliteit bezit of in Nederland zijn gewone verblijfplaats heeft. Indien ieder der aanstaande echtgenoten voldoet aan de vereisten tot het aangaan van een huwelijk van de Staat waarvan hij de nationaliteit bezit. Bij het bezit van meer dan een nationaliteit geldt het recht van de Staat waarvan de betrokkene de nationaliteit bezit, waarmee hij alle omstandigheden in aanmerking genomen, de sterkste band heeft. De Aanstaande echtgenoten; de leeftijd van vijftien jaren niet hebben bereikt; de aanstaande echtgenoten elkaar van nature of door adoptie bestaan in de rechte lijn of, van nature, als broeder en zuster; de vrije toestemming van een der aanstaande echtgenoten ontbreekt of de geestvermogens van een van hen zodanig is gestoord, dat hij niet in staat is zijn wil te bepalen of de betekenis van zijn verklaring te begrijpen;in strijd zou worden gehandeld met het voorschrift dat een persoon tegelijkertijd slechts met ĂŠĂŠn andere persoon door het huwelijk verbonden kan zijn; in strijd zou worden gehandeld met het voorschrift dat zij die een huwelijk willen aangaan, niet tegelijkertijd door een geregistreerd partnerschap mogen zijn verbonden.

De voltrekking van een huwelijk; kan niet worden geweigerd op de grond dat volgens het recht van een Staat waarvan een van de aanstaande echtgenoten de nationaliteit bezit aan die voltrekking een beletsel in de weg staat dat in strijd is met de Nederlandse openbare orde. Wat de vorm betreft kan een huwelijk in Nederland slechts rechtsgeldig worden voltrokken ten overstaan van de ambtenaar van de burgerlijke stand met inachtneming van het Nederlandse recht, behoudens de bevoegdheid van buitenlandse diplomatieke en consulaire ambtenaren om, in overeenstemming met de voorschriften van het recht van de door hen vertegenwoordigde staat, aan de voltrekking van huwelijken mede te werken indien geen der partijen uitsluitend of mede de Nederlandse nationaliteit bezit.

 

Artikel 51. Een buiten Nederland gesloten huwelijk dat ingevolge het recht van de Staat waar van de huwelijksvoltrekking plaatsvond rechtsgeldig is of nadien rechtsgeldig is geworden, wordt als zodanig erkend.
Een buiten Nederland ten overstaan van een diplomatieke of consulaire ambtenaar voltrokken huwelijk dat voldoet aan de vereisten van het recht van de Staat die die ambtenaar vertegenwoordigt, wordt als rechtsgeldig erkend tenzij die voltrekking in de Staat waar zij plaatsvond niet was toegestaan.
Voor de toepassing van het eerste en tweede lid wordt onder recht mede begrepen de regels van internationaal privaatrecht.
Een huwelijk wordt vermoed rechtsgeldig te zijn, indien een huwelijksverklaring is afgegeven door een bevoegde autoriteit.

Artikel 6. Ongeacht artikel 5 wordt aan een buiten Nederland gesloten huwelijk erkenning onthouden, indien deze erkenning onverenigbaar zou zijn met de openbare orde.
Artikel 7. De artikelen 5 en 6 zijn van toepassing, ongeacht of over de erkenning van de rechtsgeldigheid van een huwelijk als hoofdvraag, dan wel als voorvraag in verband met een andere vraag wordt beslist.
Artikel 8. Deze wet is niet van toepassing op de erkenning van de geldigheid van huwelijken die zijn voltrokken voor de dag van haar inwerkingtreding. Artikel 9Deze wet treedt in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.
Artikel 10. Deze wet kan worden aangehaald als Wet conflictenrecht huwelijk. Lasten en bevelen dat deze in het Staatsblad zal worden geplaatst en dat alle ministeries, autoriteiten, colleges en ambtenaren wie zulks a ngaat, aan de nauwkeurige uitvoering de hand zullen houden. Gegeven te ’s-Gravenhage, 7 september 1989Beatrix
De Minister van Justitie, Altes Uitgegeven de achtentwintigste september 1989 (Korthals Altes).